Misaoni proces koji uništava veze, bez izuzetka

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kada smo u stabilnoj vezi često imamo potrebu da se samo opustimo i ne razmišljamo o njenom kraju.

Ipak, ljudi koji su jako nesigurni u sebe  često su na oprezu, stalno tražeći znake da onom drugom nije dobro i da bi da ode – drugim rečima, stalno im treba dokaz od druge strane da je sve kako treba.

Osetljivi su na odbijanje bilo koje vrste i to, zajedno sa lošom slikom o sebi – dovodi upravo do slabljenja veze. Kako ? Tako što stalno imaju utisak da u vezi nije sve kako treba, traže i, naravno, nalaze dokaze za tako nešto. Idealna veza ne postoji, a sve postaje problem kad neko, kao da to nije dovoljno, doda tome još i svoje sopstvene strahove i sumnje.

Slab identitet (ko smo, koje su nam vrednosti, šta nam je važno….) može, ako nije razvijen u adolescentskoj fazi, ostati sa nama celoga života – što će se prepoznati po tome da ne možemo živeti sami, stalno pokušavamo da budemo kao drugi – kao prijatelji, emotivni partneri i slično, i jako smo osetljivi na odbijanje od strane partnera:

 • Loše samopouzdanje, slab identitet vode ka
 • Osetljivosti na odbijanje, koja vodi ka
 • Nezadovoljstvu  vezom;

Neki čak sami odlaze da ne bi bili ostavljeni. Ne moraju otići bukvalno, ali se emotivno distanciraju kako bi sebe sačuvali od unapred pretpostavljenog ishoda.

Distanca nas, s druge strane,  “čuva” i od svih dobrih stvari u vezi (pružajući dokaz distanciranoj osobi kako je bila u pravu). I tako u krug. Ne u krug, pogrešno sam se izrazila, krug nema kraja –  a ovakva priča obavezno ima.

Original studije, ko želi detalje, je na linku:

https://www.psychologytoday.com/blog/fulfillment-any-age/201606/the-pattern-thinking-can-ruin-relationships?utm_medium=social&utm_campaign=postplanner&utm_source=facebook.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”custom” border_width=”2″ accent_color=”#595959″][vc_custom_heading text=”Pogledajte naše coaching (koučing) alate i vežbe” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-book” icon_size=”32″ icon_animation=”pulse” title=”Besplatni coaching alati” read_more=”title” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.thecoachingtoolscompany.com%2Ffree-coaching-exercises%2F%3F|||” hover_effect=”style_3″ pos=”square_box” box_border_style=”solid” box_border_width=”3″ box_border_color=”rgba(201,201,201,0.64)” box_bg_color=”rgba(221,149,42,0.38)” title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-style:italic;”]Ovde su besplatni koučing alati  koje, ako niste sigurni kako biste to uradili sami –  možete od mene dobiti prevedene i sa podacima vašeg coaching biznisa. Da navedem samo neke:

 1. Točak života;
 2. Prva sesija;
 3. Blanko točak života;
 4. List – podaci o klijentu templejt;
 5. Brainstorming templejt – šta raditi više a šta manje u životu i kako početi;
 6. 21 pitanje za izuzetno postavljanje ciljeva klijenta;
 7.  Efekti stresa – mini poster ovde
 8. BIznis coaching – šta sve tolerišemo na radnom mestu, i mnoge druge

[/bsf-info-box][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-cogs gears” icon_size=”32″ icon_animation=”pulse” title=”Alat za koučing zanat” read_more=”title” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.thecoachingtoolscompany.com%2Fproducts%2Fbuy-everything%2F%3Fwpam_id%3D2127|||” hover_effect=”style_3″ pos=”square_box” box_border_style=”solid” box_border_width=”3″ box_border_color=”rgba(201,201,201,0.64)” box_bg_color=”rgba(221,149,42,0.38)” title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-style:italic;”]U nastavku su setovi coaching (koučing) vežbi koncipirani po tematskim oblastima coaching-a. Nezamenljive su, jednom kad ih probate. Cene su na sajtu, moguće ih je kupovati i pojedinačno mada je, s moje tačke gledišta – bolje kupiti komplet jer nikad ne znate “sa čime” će vam klijent doći.
Sa ovim vežbama ste spremni na sve.

Svaki set je predviđen za editovanje  – drugim rečima, kada kupite šta vas zanima – mogu ja da vam ih prevedem ako niste sigurni koliko dobro biste to sami uradili, kao i da ubacim podatke o vama i  vašem coaching biznisu (vežbe su “editable, brandable”), a možete dobiti moju pomoć i kod same kupovine.[/bsf-info-box][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator color=”custom” border_width=”2″ accent_color=”#595959″][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *