Zašto ne verujemo u moć pozitivnog mišljenja ?

S razlogom.

Ljudi to isprobaju, vide da ne deluje i “ostave”. Sledeći put kad naiđu na neku takvu tvrdnju jednostavno kažu “Gluposti” ili “Probao sam -na mene to ne deluje” i u pravu su.

Zakon privlačenja sličnog deluje, kapirali mi to ili ne. Stvar je u tome da privlačimo sebi  još osećanja u kojem smo tog trenutka, još tih stvari na koje mislimo, još takvih ljudi, okolnosti. .. Mislim, nije ni to tako strašno – pa nije sve što imamo loše, na kraju krajeva.

Ali ne možemo u sred nervoze jer nema para, na primer, da  krenemo da zamišljamo novac na gomilama – naravno da neće stići – jer mehaničko zamišljanje ne pomaže. Isto se odnosi na bilo šta drugo. Većina samozvanih stručnjaka “vizuelizacije” savetuje da zamišljate sliku toga što želite i PUF, eto ga. Malo sutra.

Treba “upasti” u taj zamišljeni krug,  na primer, ovako probajte: kad ste apsolutno u sjajnom stanju, kad shvatite da  nešto IMATE, MOŽETE – tada i samo tada  mislite kako imate i možete i mislite o tome što sve imate i što možete. I neće proći dugo – ma šta dugo – jako malo vremena – i stići će potvrda da ste na dobrom putu u vidu JOŠ toga što imate i možete.

Ubacivanje u to sjajno stanje i nije tako teško – jer i kad nam se desi nešto naizgled loše, nije se teško, ko hoće –  prisetiti dosta drugih loših stvari za koje smo kasnije shvatili da su bile jako dobre po nas. I da je ovo jedna od njih, možda. I Izvući neku korist iz te “rupe” u koju smo upali.

Uzmete karticu za parking u tržnom centru i razmišljate zašto su stavili da će vas koštati  999 ako je izgubite  – kad je to parče jeftinog papira, i koja je šteta za tu firmu da se i izgubi….I u sledećih pola sata, na izlasku, shvatate da kartice nema pa nema…A sačuvali ste je ko zna koliko puta do tada…Slučajnost ?? Nema šanse.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *