6 reči koje ćete izbaciti iz rečnika ako hoćete finansijski i svaki drugi napredak

1. „Mrzim“

Može se ponekad upotrebiti u razgovoru, ali ako je to baš česta reč kod vas onda to podstiče „zavisnost od drame“ i loših stvari koje krećemo da tražimo  (i naravno, onda i nalazimo) svuda oko sebe.  Naprimer, rečenica „Pogledaj napolje, ja stvarno mrzim ovakvo vreme“ deluje naivno, ali potpuno blokira osećaj zahvalnosti, od kojega kreće svaki napredak koji možete zamisliti.

Metafizički lek:Tražite stvari koje cenite  u tom trenutku, pričajte o njima, to će vam „podići vibraciju“ i činiće da se osećate srećnijim.

2. „Treba“

Ova reč je skoro uvek „nabijena“ očekivanjima koje imamo u odnosu na druge ljude oko nas, potpuno nefer (jer oni to obično ne znaju ili ih niko nije pitao šta o tome misle). Na primer: „Trebalo bi češće da zove decu“.

Ova reč “potpaljuje vatru” ozlojeđenosti koja raste u nama jer ne dobijamo ono što očekujemo („što treba“). Pustite ljude da da budu odgovorni za sopstvena dela i nemojte ih „treba-tirati“ (moja nova reč za maltretiranje drugih očekivanjima). Ovim kreirate osećaj slobode u srcu koji ujedno  rađa sjajno osećanje.

Metafizički lek: vidi gore.

3. Da, da, da….

Jeste li od onih koji udovoljavaju ljudima oko sebe? Neko ko kaže DA da ne bi nekoga uvredio, da ne bi „zaljuljao brod“ ?

Metafizički lek: Stvorite period inkubacije od 24-48 sati kada nećete davati ni DA ni NE odgovor nekoj osobi – dok ne budete jasno osećali šta hoćete ili nećete da uradite. Ovo je totalno najvažnija stavka brige o sebi.

4. Bez para/švorc

Koliko često izjavite da nemate para, da ste švorc, da ste siromašni i slično? Ovo se „čuje“ kao afirmacija i univerzum odgovara uredno. Kako biste u svoj život privukli ono što želite, treba da BUDETE u ovom trenutku to što želite da budete u budućem, razumete li ?

Metafizički lek: Počnite koristeći  JA SAM/ JA IMAM izjave. Jer nešto sigurno jeste i nešto sigurno imate ! Tačno ?

5. Nikad

Jednostavno rečeno –  ne govorite NIKAD. Da, stvorite granice i recite Univerzumu šta želite da imate u svom životu, ali kada kažete da „nikad“ ne biste ovo ili ono (naročito ako je to jedna izjava sa puno energije izrečena, a obično one to jesu) ona ima tendenciju da se manifestuje u vašoj stvarnosti.

Meetafizički lek: Otvorite se za nove mogućnosti (kakav savet, a ?) To vam je i ono kad ogovarate druge koji rade ovo ili ono što vi, „božemojnikadnebiste“. A onda – bum! Eto i vas…

6. Sramota

Jeste li ikada rekli: “Sram te bilo”?

Uf. To je baš,baš baš ružno reći bilo kome. Ali da ostavimo po strani to  što je ružno – zapamtite sledeće: energija koju na ovaj način „izbacite u nečijem pravcu“ uvek će vam se, ali uvek vratiti apotekarski precizno.To što do sada to možda niste „prepoznavali“ ne menja ništa u pogledu ove činjenice, a od sad ćete voditi računa.

Moć reči. Da.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *