Zašto nije kao nekad?

Možete li se setiti vremena kad ste bili voljeni ? Možete li se setiti tačno određenog vremena ? Dok razmišljate o tom vremenu, razmislite – kako biste se osećali voljenim, da li je apsolutno  neophodno da  taj neko:

  1. govori  da vas voli ?
  2. kupuje vam, poklanja vam stvari?
  3. gleda vas i dodiruje na određen način?

Ako bi vas taj neko gledao i dodirivao na način da se osećate voljeno, ali vam nikada ne bi govorio  da vas voli – da li bi vam to bilo ok?  A ako bi vam govorio da vas voli ali vas ne bi dodirivao kako očekujete od nekoga ko vas voli  – da li biste se onda osećali voljeno? Ako bi vam kupovao stvari ali vas ne bi dodirivao niti vam govorio da vas voli, da li biste se osećali voljenim?

Sve ovo jeste bitno svima, ali ne podjednako –  svima nama jedan od ovih načina je primaran i bez njega – sve drugo je „džaba“.

Na početku veze se trudimo više, i tada pokazujemo osećanja na sve ove načine ali, kako vreme prolazi, polako se „vraćamo“ u onaj način koji je nama primaran – ukoliko druga strana očekuje reči, a nama su primarni dodiri kao pokazivanje osećanja, ili obrnuto – eto nesporazuma. Odatle ona stara da „nije više kao nekad“. Jeste, samo se svako vratio svom jeziku izražavanja emocija.

Ovo važi ako ima ljubavi uopšte. Onda obratimo pažnju na jezik kojim “govori” druga strana i videćemo da nije tako loše kao što mislimo.

Ako ljubavi nema, čitajte ovo kad je bude bilo.

3 thoughts on “Zašto nije kao nekad?”

  1. Ne znam zašto ljudi očekuju da bude isto, pa ništa nikada ne ostaje isto, sve se menja, prijateljstva, posao, pa i ljubav… ništa neobično, a kako će da se promeni to samo zavisi od vas.

  2. Vreme tece pa cak i da ne radite na tome, nesto ce se uvek menjati. Nadjite nacin da se uklopite u promene jer su one deo vas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *